Kunskap mot Rädsla


 













Rädsla definierar sig själv som ett ofrivilligt svar på en extern attack, verklig eller föreställd, och uttrycks med rastlöshet, ångest eller ångest. Den varnar oss för en potentiellt fara. Farligt är vad vi ens vet om dess existens, vi vet inte hur vi ska möta det. Och här inser vi vår okunnighet eller brist på kunskap. Liknelsen av Jesus om män som bygger sitt hus, en på berget och den andra på sanden, visar att den som tillämpar kunskap inte borde vara rädd. Kunskap är motsatsen till okunnighet, vapnet för att övervinna rädsla. Med kunskap får allt mening. Rädsla försvinner när vi finner förklaringen till det okända, botemedel eller motgift som motverkar de skadliga effekterna av det onda som attackerar eller gör oss illa.
Vi är rädda för vad vi inte vet när vi tror att det kan skada oss. Mot bakgrund av kunskap finns det ingenting att frukta.
Eftersom vi inte förstår Covid-19, vi är rädda för det. Detta medför panik och kollektiv hysteri, som utlöser känslor av förlust och smärta. Att vi inte har lösningen för att möta pandemin, betyder inte att åtgärden inte finns. Botemedel finns, bara vi har inte hittat det ännu.
Varje rädsla innehåller en viss okunnighet.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El Consejero

El Bosque de la Habana

Primer feedback del libro “Tormenta de felicidad y otras parábolas”