viernes, 27 de enero de 2012

GUNILLA. Om vad handlar den här teaterpjäsen?Alla sitter och väntar på Gunilla, som vanlig kommer hon alltid försent. Föreställningen börjar och en del av publiken ler och de andra skrattar rejält. Efter en stund gömmer några en tår bakom lillfingret.
Varje föreställning är olika. Kim Rosenbäck i rollen som Guillermo-Gunilla improviserar en del av original texten av Miguel Angel Fraga. Rosenbäck läggar till fraser enligt sitt ”humor”. Han spelar med ”feeling”, full av känslor. Gunilla är glad men kan plöstligt bli ledsen, sorgen och allvarlig, ironisk och arg. Flera olika känslor exponeras i en unikt drama som avslöjar hans inre värld.
Under den här tiden reflekterar publiken och jämför Gunillas repliker med sina egna och privata upplevelser.
Monologen placerar sig i en speciell institution på Kuba där isolerade hiv-smittade pacienter bor. Men detta är inte huvudsaken. Gunilla-Guillermo kritiserar inte de kubanska myndigheterna. Guillermo lever sina sista månader i livet; han är sjuk av aids men pjäsen handlar inte om sjukdom. Guillermo är homosexuall och transvestit men detta spela inte så stor roll.
Vad handlar äntligen monologen om? Gunilla handlar om livet, naturligvis: om livet och dess betydelse.
Gunillas spelas på Malmö Amatörteaterforum, Scen 2
dagarna 1, 2, 3, 15, 16, 17 mars
För att boka 040-103040

No hay comentarios: