miércoles, 16 de enero de 2013

Hivernation bokpresentation

”Bokens titel, Hivernation är en ordlek med det engelska ordet hibernation som betyder att gå i ide. Det råder en stor tystnad när det gäller hiv-frågan i vårt land och detta är vad Miguel Ángel Fraga vill ändra på genom bokens olika berättelser. Hiv berör frågor som vi inte vågar eller vill tala om som t ex vår sexualitet. Hiv är en katalysator för stora avgörande frågor hur vi ser på våra medmänniskor och avslöjar våra attityder och värderingar.” Steve Sjöquist
Utgångspunkten i boken är personliga intervjuer som författaren har genomfört i Skåne 2012 med människor som direkt och indirekt är påverkade av hiv. Det är en känslobok, ingen faktabok som författaren på detta sätt vill förmedla. Hiv är trots de medicinska framgångarna än i dag omgärdat av ett stort stigma i samhället. Författarens avsikt med boken är att bryta tystnaden kring hiv och att öppna upp för diskussioner och debatt.
 
Bokpresentation på Noaks Ark och Positiva Gruppen Syd den 1 december 2012. Foto: Becky Nelson.
http://www.bokus.com/bok/9789198073904/hivernation-upllevelser-av-hiv/

1 comentario:

Anónimo dijo...

Felicidades!!! Lindisimo en las fotos de la presentacion del libro. Espero que me guardes una copia, vengo a finales de febrero a Suecia. Me llenas de orgullo mi amigo!!!! Un beso y un abrazote. Te quiero. Sonita.