Om mod är en form av stolthet är rädsla okunnighet




















Vid första anblicken kan detta uttalande verka dum, men det kan fungera om vi uppmärksammar dess betydelse i ett visst sammanhang.
Stolthet kvalificerar modet och okunnighet kvalificerar rädsla. Mod och rädsla har en gemensam grund: okunnighet.
Okunnighet betyder helt enkelt "att inte veta."
Mod som antas som en dygd är den inre styrkan hos individen som uppstår som ett försvar för att möta fara eller rädsla, och detta sammanfogade en riskhandling. Det finns riskfyllda situationer där det är det enda alternativet att vara modig. Mod konfronterar rädsla, det okända, och gör det med stolthet. Låt bli lämna det pejorativ som begreppet stolthet innebär, låt oss titta på dess antonymer i stället: ödmjukhet, blygsamhet och enkelhet. I en situation med överhängande fara är det värdelöst att vara blygsam, ödmjuk och mycket mindre enkel. Egot eller Jag i sitt maximala uttryck stiger till hjälten: antingen allt eller ingenting. Och det är med stolthet många slag har utkämpats.
Okunnighet - Rädsla - UTMANING - Stolthet - Mod
Okunnighet skapar rädsla. Stolthet är en ingrediens i mod. Utmaningen introduceras som en länk som förenar detta par av aktörer. Utmaningen, med goda ord, är att uppnå seger och kunskap.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El Consejero

El Bosque de la Habana

Primer feedback del libro “Tormenta de felicidad y otras parábolas”